Çelik'e 'kayıt parası' sorusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e okullarda kayıt ücreti iddialarına ilişkin ''Bakanlığınız, her yıl yaşanan bu sorunu ortadan kaldırmak için neler yapmaktadır?'' diye sordu.

Sönmez, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, her kayıt döneminde olduğu gibi bu yıl da yeni kayıtlarda ''bağış'' adı altında velilerden zorla kayıt parası alındığına ilişkin şikayetler olduğunu ileri sürdü.

İddialarla ilgili Bakanlığa bir şikayet gelip gelmediğini soran Sönmez, ''Şikayet geldi ise gereği için ne yapılmıştır? Bakanlığınız, her yıl yaşanan bu sorunu ortadan kaldırmak için neler yapmaktadır? Okullara ihtiyaçlarını karşılamaları için gerekli ve yeterli ödenek tahsisi yapılmakta mıdır?'' diye sordu.

CHP'li Sönmez, Eskişehir'deki derslik ihtiyacı, derslik başına düşen öğrenci sayısı, kaç okulda ikili eğitim yapıldığı, bakım ve onarımlar için ne kadar ödenek ayrıldığı gibi konuların açıklanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber